.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.236.19.251
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Персональні дані фізичних осіб у .UA будуть захищені

З 1 січня 2011 року набрав чинності новий Закон України "Про захист персональних даних". На виконання цього закону ТОВ "Хостмайстер" закриває публічний доступ до інформації про фізичних осіб, що міститься в записах nick-handle. З 31 січня 2011 року за запитами whois та іншим неавторизованим запитам до доменів та об'єктів бази UANIC, які містять дані фізичних осіб, видаватиметься така інформація:

whois nmf-uanic

nic-handle: NMF-UANIC
remark:     Whois privacy protection service
remark:     http://hostmaster.ua/priv.html
e-mail:     [email protected]
mnt-by:     NONE
source:     UANIC

При зверненні до кожної з поданих таким чином e-mail адрес буде виконуватися переадресація пошти на приховану реальну адресу, вказану в nick-handle. Для нових записів nick-handle, а також при зміні поля e-mail вже існуючих nick-handle, актуалізація адреси буде проходити протягом однієї години.

Зазначені зміни у форматі публічного подання інформації пов'язані з тим, що Закон забороняє передавати третім особам персональні дані фізичних осіб осіб без їхньої згоди. Відповідно до вимог Закону, форма відповіді на запит до сервісу WHOIS не міститиме персональних даних фізичних осіб. Це не стосується контактних даних юридичних осіб, тобто тих, у чиїх записах використовується поле організації.

Аналогічну реорганізацію вже провели адміністратори. дніпропетровського та донецького доменів. Контактну інформацію фізичних осіб потрібно захистити всім, хто пов'язаний з обробкою персональних даних.


31.01.2011